OptiClear

Notities en schrijven

Notion volledig verwijderen op Mac

Om de app volledig te verwijderen, moet je naast het programma ook de ondersteuningsmap en voorkeuren handmatig wissen. Alleen de app naar de Prullenbak slepen laat namelijk diverse configuratiebestanden en lokale gegevens achter op je schijf.

Bijgewerkt: 3 min lezen

Verwijder Notion en alles wat het achterlaat

Notion-gegevens nemen meestal 500 MB – 10 GB in op een Mac. De gratis scan toont de exacte grootte op je Mac voordat je iets wijzigt.

Scan je Mac gratis

Gratis scan · Geen account · Niets wordt verwijderd zonder je toestemming · Eerst naar de Prullenmand · macOS 14+

App
Notion
Gebruikelijke hoeveelheid gegevens
500 MB – 10 GB
Categorie
Notities en schrijven
Locatie
~/Library/Application Support/Notion

Handmatige opschoonstappen

  1. Sluit de app volledig af (⌘+Q in de menubalk).
  2. Sleep Notion van de map Apps naar de prullenmand.
  3. Verwijder de mappen die Notion heeft achtergelaten; ze staan in de tabel hieronder.
  4. Leeg de prullenmand om de ruimte vrij te maken.

Alles wat Notion op je Mac bewaart

4 locaties. Vink ze af terwijl je ze verwijdert; maak eerst een back-up van wat als jouw gegevens is gemarkeerd.

De locaties zijn de standaard macOS-mappen die Notion gebruikt; sommige verschijnen pas als je de bijbehorende functie gebruikt.

Wat Notion achterlaat bij verwijdering

Specifiek voor Notion

Het simpelweg weggooien van de applicatie verwijdert geen gebruikersgegevens of systeembestanden uit de Library. De app gebruikt een browser-stijl cache en lokale database die tussen de 500 MB – 10 GB kan beslaan. Deze bestanden blijven bewaard voor snelheid en offline gebruik, maar worden niet automatisch gewist. Je vindt deze resten bijvoorbeeld in ~/Library/Application Support/Notion.

Account en synchronisatie
Pagina's en werkruimtes worden opgeslagen in je account; de Mac-app houdt een lokale kopie bij voor snelheid en offline gebruik.

Voorbereiding voor het verwijderen van Notion

Omdat je pagina's in de cloud staan, is synchronisatie essentieel voordat je begint. Zorg dat alle offline wijzigingen zijn geüpload om gegevensverlies te voorkomen. Als je een fysiek archief wilt, moet je specifieke exports maken vanuit de werkruimte. Sluit de app volledig af voordat je de resterende mappen handmatig wist via Finder > Ga > Ga naar map.

0 van 3 voltooid

Met de hand of met OptiClear

Met de handMet OptiClear
Te controleren plekken4 mappen, één voor éénEén scan
BestandsgrootteZoek je zelf opVoor elk item getoond
Het verkeerde verwijderenMakkelijk de verkeerde map te wissenGaat eerst naar de Prullenmand en is terug te zetten
KostenGratisScannen gratis; opschonen vereist Pro (jaarabonnement met 7 dagen gratis proberen)

Zie het werken

OptiClear — Scanoverzicht — alle categorieën op één scherm
Scanoverzicht — alle categorieën op één scherm
OptiClear — Privacycontrole: waar elke app bij mag
Privacycontrole: waar elke app bij mag
OptiClear — Grote en oude bestanden, gesorteerd op ruimte
Grote en oude bestanden, gesorteerd op ruimte

Probeer het risicovrij

  1. Download en scan gratisBekijk elk Notion-bestand en de bijbehorende grootte. Geen account nodig.
  2. 7 dagen gratis schoonmakenStart de 7-daagse gratis proefperiode van het jaarlijkse abonnement in de app.
  3. Behouden of opzeggenZeg minimaal 24 uur voor het einde van de proefperiode op in je App Store-instellingen, dan wordt er niets in rekening gebracht.
Gratis downloaden en scannen

Na de gratis proefperiode kost Pro € 44,99 per jaar; altijd opzegbaar.

Veelgestelde vragen

Ja. Mappen met „Ja, wordt vanzelf opnieuw aangemaakt” worden vanzelf opnieuw aangemaakt; verwijderen maakt alleen de volgende start trager. Mappen met „Ja, instellingen worden gereset” bevatten instellingen, die teruggaan naar de standaardwaarden. Onderdelen met „Ja, zodra de app weg is” zijn alleen nodig zolang Notion geïnstalleerd is; verwijder ze na de app.
Moet ik mijn account deactiveren om alles te wissen?
Nee, het verwijderen van de lokale bestanden wist alleen de cache en instellingen op je Mac.
Wat gebeurt er met pagina's die ik voor offline gebruik had gemarkeerd?
Deze moeten opnieuw worden gedownload zodra je na een nieuwe installatie weer inlogt.

Gerelateerde opschoongidsen